Domoor

Laatst ervoer de piot andermaal dat hij een hardnekkige domoor is.

Sinds kort trek ik mij bijna dagelijks terug in de garderobe van de Via Prosperità en dat is niet om mezelf op te tuigen. De echte reden is veel minder stijlvol. Mijn zogezegd schrijvershok onder de dakleien ontbeert verwarming, behoudens een gammel elektrisch kacheltje dat geen partij is voor de sluipende winterkoude. Daarom heb ik op eenvoudig bevel van Mijn Groote Liefde een verdieping lager in de dressing mijn werktafel ingericht. Die plek zorgt voor de nodige hilariteit bij menig video-conferentie of -opleiding. Precies omwille van die samenkomsten durft Mijn Groote Liefde die kamer niet langer betreden “in hare puren“. Dat is spijtig, maar dat is zo.

Maar we wijken vooral af.

Die zaterdag net voor de lunch zit ik op mijn tijdelijke werkplek naarstig te “tracen“, wanneer ik uit de keuken onder mij een angeliek gekweel hoor opwellen. Naar gewoonte heeft Mijn Groote Liefde onder het kokkerellen haar favoriete radiozender opstaan en laat zij zich danig gaan. Woorden en klanken dwarrelen tot bij mijn computerscherm en tussen de vegen en flarden door meen ik een typisch liedekijn van een Vlaamse ooit-hilarisch-grappige-komiek-maar-nu-op-zijn-retour-en-genant-saai te herkennen.

Wanneer ik even later afdaal naar de keuken op zoek naar een hap middageten, is het kwinkeleren gelukkig gestopt. De Google Nest Audio toetert rustig verder totdat een kort commando het volume wat tempert. Mijn Groote Liefde is nog maar eens vleesgeworden enthousiasme. Haar strijk is ligt in de mand, de soep is doorgekookt en op de keukentafel wachten brood en een ampele keuze toespijs op hongerige magen.

Het was hier precies plezant,” zeg ik zonder veel besef waaraan ik begin.

Meer heeft Mijn Groote Liefde niet nodig om mij neuriënd toe te lachen: “Ja. Het was plezant! Je hebt toch herkend wat ik aan het zingen was?

“Ja,” antwoord ik naar godsvrucht en vermogen, omdat ik onverbeterlijke dommerik ben. “Dat was ‘Als moeder zong’ van Urbanus. Dat klonk heel schoon.

Onmiddellijk schiet zij in een colère: “Het was ‘Fernando‘ van Abba!

Zeven rondjes rond de keukentafel lang kan ik uit handen van Mijn Groote Liefde blijven totdat zij mij met een welgemikte worp op de grond gooit en boven op mijn rug gaat zitten. Vervolgens brengt zij haar prachtig lippen tot in mijn nek, precies in het midden tussen mijn oren, en begint luidkeels de hit van de Zweden te zingen in een mij ongekende toonaard.

Het zal me leren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.