Duur Loopje

Laatste oversteeg Mijn Groote Liefde zichzelf. En het was slechts een begin.

Mijn Groote Liefde houdt wel van variatie. Telkens zij met de dweil en het stofvod door het huis trekt, is er naderhand wel iets van plaats veranderd of verdwenen. Dat maakt het spannend en houdt de troepen fris. Te veel en te lang hetzelfde vindt zij vervelend dus doet zij daar iets aan. De piot prijst zich gelukkig dat die manie blijkbaar niet voor alles geldt.

Ook voor haar woon-werkverkeer houdt Mijn Groote Liefde van afwisseling. Zo haar agenda en takenlijst zogenaamd “baanwerk” (=”huisbezoeken“) vermeldt, claimt ze graag de gezinswagen. Of opteert zij voor de Milwaukee Vibrator, indien de weersomstandigheden dit toelaten. De overige werkdagen kiest zij resoluut voor de fiets. Meestal.

Minstens één keer per week maakt zij van haar avondpendel een duurloop. Dan rent zij door het bos, over de oude spoorwegbedding en langs de meersen van de Factorij naar de Via Prosperità. Voorwaar een gezonde training van 6 tot 8 kilometer, naargelang de ommetjes. Soms pakt zij het anders aan en dat loopt geregeld uit de hand, althans volgens de piot.

Die donderdagavond verschijnt Mijn Groote Liefde veel later dat voorzien in La Cuisine. Haar aanblik doet de piot schrikken. Van de “dartele hinde“-look blijft weinig over. Gelukkig weerspiegelt haar stem die schijnbare ontreddering niet, integendeel.

Ahja, ik heb er een stukje bij gelopen. Ik had daar goesting in. Een toerke van de stadsvesten,” zucht zij met een grote glimlach. Vervolgens weerklinkt fierheid wanneer zij de inspanningsresultaten op haar sporthorloge voorleest: “18,12 kilometer aan 6,09 minuten per kilometer.

De piot valt van zijn stoel en terwijl hij recht krabbelt gaat zij verder: “Ik ben niet eens moe. Alleen naar het einde toe kreeg ik krampen in mijn kuiten. Dus ben ik met kleinere pasjes wat trager gaan lopen.”

Zes minuten per kilometer! Achttien kilometer lang,” sputtert een jaloerse piot: “Gij zijt klaar voor een halve marathon.

Denk je?” is de aarzelend repliek.

Jazeker! Natuurlijk!” zegt de piot met grote stelligheid, “Die drie kilometer extra zullen het verschil niet maken.

OK,” antwoordt Mijn Groote Liefde berustend, “Dat heb ik altijd al eens willen doen, een halve of een hele marathon lopen. Dus dat moet ik maar eens proberen. Zoek een wedstrijd voor mij en schrijf me in.

Zoals bij elk bevel gaat de piot onmiddellijk aan de slag. Driekwartier later en na de nodige ruggenspraak prijkt Mijn Groote Liefde op de deelnemerslijst van de “Great Bruges Marathon“, weliswaar voor de halve afstand.

Wanneer de piot hiervan verslag uitbrengt, verrast zij hem op haar beurt met een aparte mededeling: “Da’s mooi. Ondertussen heb ik ons beiden ingeschreven voor een natuurloopje. Het is maar 10 kilometer, weliswaar om half acht ’s ochtends.

Dat had de piot niet zien aankomen.

Wordt vervolgd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.