Geklemd

Laatst verscheurde een vreselijk dilemma de piot.

Plaats van gebeuren is het matinaal echtelijk bed. Gewekt door zijn biologisch klok ligt de piot op zijn rug en leest op het plafond het licht van de herboren dag. In zijn hoofd zoeken opdrachten, wensen en plichten hun weg naar een schrijflijstje, een winkellijstje en een huishoudlijstje.

Plots landt een hevige jeuk op zijn neus en dat is een heftig probleem. De piot ligt namelijk stevig geklemd.

Zijn rechterarm is opgeëist door Mijn Groote Liefde. Met haar linkerschouder in zijn oksel, haar hoofd op zijn borstkas en haar rechterbeen op zijn rechterbeen immobiliseert zij haar piot. Mijn Groote Liefde snurkt vertederend zoals alleen zij dat kan: geen naar apneu neigend horten en stoten, wel een zachtjes zuchten bij het uitademen. Het liefelijk geluid is heel rustgevend en lijkt wat op de droomgeluiden van een puppy, minus het kirrend blaffen en het spastisch trekkebenen (hoewel).

Op zijn linker onderarm voelt de piot de warme vacht van een spinnende Zwarte Panter trillen. Ergens in de loop van de nacht is de kerel de slaapkamer binnengeslopen en heeft trappelend een slaapplek gezocht en gevonden. En nu zit de piot ermee.

De piot voelt hoe de jeuk op zijn neus evolueert van hinderlijk naar irritant. Het onderdrukken van de krabreflex valt hem met de minuut zwaarder.

Krabben aan de snufferd zal ofwel Mijn Groote Liefde, ofwel de Zwarte Panter brutaal uit hun ochtendslaap wekken, met alle gevolgen van dien. Kiest de piot voor kriebelkrauwen met de linkerarm, dan wachten hem een stel huidperforerende kattenklauwen. De jeuk wegschrapen met de rechterhand is fysiek onmogelijk zonder ofwel het wurgen van Mijn Groote Liefde (geen optie), ofwel het lostrekken van het geklemde ledemaat wat haar onvermijdelijk wekt (ook geen optie, maar dan om andere redenen die hier niet ter zake doen). Prikkelend angstzweet op het voorhoofd zoekt zijn weg naar de mediale ooghoeken van de piot en vergroten zijn ongemak.

Dan brengt toegepaste elektronica redding: de wekkerradio knalt. De Zwarte Panter richt zich klauwloos op en zoekt een frisse plaats aan het voeteinde van het bed. Mijn Groote Liefde rolt kreunend van ontwakingspijn op haar rechterzijde en verstomt het toestel met een welgemikte tik.

De bevrijding is bevredigend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.