Tante Tina

Laatst blies een Meet&Greet-foto het hart van de piot vol trots.

70811300_464018137658463_7803039846854819840_nOp de snapshot staat een fan naast een van haar grote idolen en generatiegenoot Alice Cooper. De dame in kwestie is Tante Tina, een gezicht uit een vorig leven van de piot, toen zij in gezelschap naar hem verwees als “mijn baas“. Naar aanleiding van haar pensionering organiseerde de piot niet alleen een stemmig etentje in een keurig restaurant. Samen met enkele vrienden en (ex-)collega’s liet hij ook het afgeserveerde tienerweekblad Joepie voor even uit de as herrijzen met een speciale feesteditie rond de gefêteerde. Dat ooit zo populair jongerentijdschrift is waar het voor Tante Tina allemaal begon, eerst als (assistent-)fotografe en later als “madame soleil“.

Tante Tina heeft altijd wat met muziek gehad. Haar band met dat wereldje overstijgt haar status als weduwe van een Blanckaert Broeder. Overigens gaat haar voorkeur uit naar het iets ruwere rock-&pop-genre. Als Joepie-ambassatrice mocht en kon zij zich ook ophouden in de omgeving van menig internationale ster, zij het in wisselende vormen van intensiteit, zoals dat heet.

Voor dat Liber Amicorum bij haar pensionering verzon de piot een redelijk absurd verhaal over hoe hem ooit de eer toekwam op te draven als caddy voor de begenadigde golfer die Alice Cooper is. Daarbij kwam op hole 19 een gemeenschappelijke kennis ter sprake: Tante Tina. Uiteraard draaide dat uit op een jubelzang.

71013498_759185064522064_8645219548473065472_n

Dat Tante Tina een Meet&Greet wist te versieren met Alice Cooper verbaast de piot geenszins. In het verleden wist zij dat ook klaar te spelen bij illustere grootheden als Ron Wood (by surprise), Mick Jagger (niet helemaal maar het scheelde niet veel) en uiteraard David Cassidy (zo compleet als het maar kan zijn), om er maar enkele te noemen. Ditmaal had zij om een of andere reden een exemplaar van het voornoemde vriendboek bij. Nadat zij keurig aan Alice Cooper had uitgelegd wie zij is, waar het blaadje voor staat en waarover het knettergek verhaal gaat, schonk de genaamde Vincent Damon Furnier haar zijn breedste glimlach. En met veel plezier plaatste hij zijn mooiste handtekening op het fake-interview.

Deze hele historie is hartverwarmend. Zeker voor Tante Tina (de piot weet zeker dat zij dagen, weken later nog steeds op wolkjes loopt), maar ook voor de piot. Alice Coopers handtekening bij zijn tekst voelt als diens vuist zwevend op een inch van zijn gebalde hand.

Dichter bij het allerhoogste kan de piot niet komen, want hij is Tante Tina niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.