Schrik

Laatst durfde de piot zijn gelijk niet verzilveren.

De tijdelijke baan van de piot maakt het leven aan de Via Prosperità iets eenvoudiger. Maar toch is dat niet zonder enige repercussies. Zowat het belangrijkste neveneffect is een substantiële verschuiving in de toegewezen verantwoordelijkheden, tot groot jolijt van de piot. Mijn Groote Liefde ziet dat enigszins anders.

Allereerst springt een significante aanpassing van de ochtendroutine in het oog. Nog steeds verlaat de piot bij dageraad als eerste de echtelijke sponde. Daar is niks aan veranderd, behalve dat deze troepenbeweging zich een uurtje eerder inzet dan voorheen. Dat laatste geldt ook voor wat onmiddellijk volgt: het wakker schudden van het huis, het vullen van de eet-en drinkkommen van achtereenvolgens Zwarte Panter Willem en Magnifieke Marcel, het opgieten van de ochtendkoffie en het dekken van de ontbijttafel, inclusief het klaar leggen van de voedingssupplementen die Mijn Groote Liefde elke ochtend worstelend tot zich neemt. Geen enkele pil is nu eenmaal klein genoeg om probleemloos langs haar keelgat te passeren, hoezeer ie ook weldadig is voor haar fragiele beenspieren.

Anders dan voorheen ontbijt de piot meestal solitair. Doorgaans is Mijn Groote Liefde nog maar net klaar met haar matineuze badkamermaneuvers, als zij het opstarten van een Milwaukee Vibrator hoort, want tot haar frustratie gebruikt de piot zijn brommer met volle goesting voor het woon-werkverkeer. En doordat hij zo vroeg op pad moet, rest de piot tijdens de week geen tijd voor de dagelijkse ochtendwandeling met Magnifieke Marcel. Deze taak rust tenminste op werkdagen op de frêle schouders van Mijn Groote Liefde.

En zo gebeurt het dat Mijn Groote Liefde met de halve nacht nog in haar ogen en voorzien van de nodige poepzakjes, Magnifieke Marcel begeleidt bij zijn ochtendwandeling in het Foreest Feltem. Vooral in het begin gaat er geen morgen voorbij, zonder dat mede-wandelaars haar aanspreken met “Is dat Marcel?” Op haar bevestiging volgt meestal de totaal overbodige aanvulling: “We dachten het al. We kennen wel uw man maar u hebben we nog niet gezien.

Tot zijn opluchting blijft deze ervaring zonder ernstige gevolgen voor de piot, die zich anderzijds best wat kan voorstellen bij deze voor Mijn Groote Liefde misselijkmakende want frustrerende ontmoetingen. Uit haar verhalen destilleert hij conversaties met “de langen” (elke uitleg overbodig), “de snoepjesman” (vriendelijke bejaarde met wandelstok die steeds hondensnoepjes op zak heeft), “de English lady” (de looks alleen, zelfs zonder de Cocker Spaniël), “de fluiter” (elke uitleg overbodig) en nog een handvol andere figuren met wie hij vaak een praatje slaat tijdens zijn boswandeling. Over “Heidi Klum” (zelfde gezicht en uitstraling als het topmodel maar iets minder slank en véél kleiner), “de ambtenaar” (hoewel duidelijk gepensioneerd nog steeds derwijze gekleed) en “de urk” (norse hond met nog norsere man die elke begroeting negeert) heeft ze blijkbaar nog niet ontmoet, en de piot durft er ook niet om vragen.

Op een avond presenteert Mijn Groote Liefde het relaas van een bizarre ontmoeting met Maria, de meesteres van Nathalie en Pieter die een eind verder in de straat wonen.

Na een wandeling met Magnifieke Marcel in het Foreest Felthem ziet Mijn Groote Liefde op de terugweg Maria met Pieter tegemoet komen. Net voor het kruisen gaat het gezelschap in een grote boog om de vertegenwoordigers van de Via Prosperità. Dat maakt Mijn Groote Liefde curieus.

Wat scheelt er? Jullie zijn toch niet bang van Marcel,” vraag Mijn Groote Liefde in opperste verwondering.

Kweetetnie,” piept Pieter en hij zet behoedzaam een stap dichterbij. Maria gaat rustig zitten en Marcel besnuffelt haar. “Vorige keer was Marcel nogal geweldig en ik dacht …

Hij gaat niks doen,” wijst Mijn Groote Liefde hem stellig terecht en praat vervolgens nog wat verder over koetjes, kalfjes en hondjes.

De piot luistert aandachtig (zoals het hoort) naar haar verhaal en denkt in stilte na. Ergens vermoedt hij dat Pieter niet zozeer bang is dat Magnifieke Marcel zijn teefje Maria zou molesteren. De piot peinst dat de kerel eerder schrik heeft van Mijn Groote Liefde.

Als een echte broekschijter houdt de piot die mening voor zich.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.