Leo

Laatst vroeg men mij een lofrede te schrijven bij het vrijwillig ontslag van onze Head Road Captain uit het FFCB-bestuur.

Leo is graag gezien en schreef mee aan de geschiedenis van onze Chapter. Met een “Waarom ik?” probeerde ik de opdracht af te schuiven. “Omdat jij dat beter kan dan ik”, was een argument waartegen ik niks kon inbrengen. Bij deze.

 


 

 

Bedankt Leo

Voor FFCB eindigt 2017 met een knaller. Leo Ameel stapt uit het FFCB-bestuur en stopt als Head Road Captain. Het is welletjes geweest, vindt hij. Het bestuur respecteert die beslissing en is blij dat Leo in de club blijft.

Het is bijzonder moeilijk een passend eerbetoon voor Leo bijeen te pennen zonder daarbij te verglijden in funeraire innuendo’s. En toch gaan we dat proberen.

Laat ons met de deur in huis vallen. Zonder Leo was er geen Flanders Fields Chapter Belgium. Dat mag je best letterlijk nemen. Als bestuurslid van het eerste uur bekwam Leo van de rechtenhouders de toestemming om de naam “Flanders Fields” op onze colors te laten borduren. Hoe die onderhandelingen destijds verlopen zijn kan iedereen zich voorstellen: ernstig als het moest en grappig als het kon. En hoogstwaarschijnlijk met een Rodenbach in de ene en een ferme sigaar in de andere hand.

Als zaakvoerder van een begrafenisonderneming en een taxibedrijf komt Leo al eens ergens. Hij kent overal zijn weg en is overal welkom. Dat heeft alles te maken met zijn unieke combinatie van serieux en gemoedelijkheid. Onze voormalige Head Road Captain is een notoir verteller, van bloedernstige verhalen tot de meest waanzinnige herinneringen. Let wel: als De Joker van De Oude Garde was Leo vaak zelf de aanstichter van de vele nostalgische anekdotes. Zijn verkleedpartijen op Chapter-reizen zijn legendarisch in hun soort.

De meesten kennen Leo als eloquent moppentapper, een bekwaamheid waarin hij enkel concurrentie moet dulden van stervelingen zoals prins Laurent, Barack Obama en de Paus. Om nooit te vergeten is zijn hoogst wetenschappelijk exposé over de herkomst van chocolade paaseieren. Vraag het bij gelegenheid maar eens na.

Bedankt Leo.

044

Een gedachte over “Leo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.