Kroniekschrijfster

Laatst trof ik aan de keukentafel Mijn Groote Liefde in totale wanhoop. Met opwellende tranen in de ogen uitte zij een trieste confessie: haar was gevraagd een verslag te schrijven over de Openingsrit 2018 van de Ladies Of Harley Benelux.

Mijn Groote Liefde is een vurige berijdster van een Harley-Davidson, zoals je ook elders kan vernemen. Zij is een echte Lady of Harley (LOH), met patches of het gilet en al. In die hoedanigheid treft zij op gestelde tijden zielsverwantes op allerlei events, zowel lokaal als in Benelux-verband.

Na afloop van de meest recente LOH-rally is haar vriendelijk, edoch dringend gevraagd hierover verslag te doen. Een loodzwaar mandaat, zo blijkt.

Aan de keukentafel resideert een hoopje ellende. Zoveel pijn torst mijn hart niet. Bedremmeld schuif ik aan en vraag oprecht bezorgd naar de stand van zaken. Met een snik presenteert haar open hand het blanco blad. Ik zucht.

De voorbij etmalen worstel ik zelf met het neerpennen van mijn verhaal over de ontdekking van het HD-universum. Hoe na het aanschaffen van de iconische motor niets nog hetzelfde is. Frustratie alom. De tegenspoed van Mijn Groote Liefde kan ik missen als een lekkende vulpen.

“Wat heb je die dag gedaan?”. Ik hoop vurig dat mijn medelijden niet verstikkend werkt.

“We hebben verzameld in Roeselare. De start was in Bellem. Er was een koffiestop in Nieuwvliet. De lunch was niet ver van Sas van Gent. En we zijn geëindigd in Kallo”, somt de worstelende kroniekschijfster op.

De docent in mij schiet wakker en ik spreek Mijn Groote Liefde bemoedigend toe: “Dat is al iets. Dat is een begin. Dat is je kader. Wat kan je nog meer vertellen?”

“Ha!” Het lijkt alsof zij het licht ziet. “De lunch was overheerlijk. Uiensoep. Een ook boerentoast met ham, kaas en spiegelei. En een vleeskroket!”

Wensend dat haar inspiratie recht evenredig groeit met haar enthousiasme, gooi ik nog een visje uit: “Kan je iets vertellen over de rit zelf, over de deelneemsters.”

Ja, dat kan ze: “Op weg naar de start kregen we een verschrikkelijke regenbui op ons dak. Dat was zo erg dat Ratje in Bellem haar laarzen moest uittrekken en haar sokken uitwringen.”

De aanzet tot een goed verhaal proevend, hengel ik naar extra details. “Waren haar teennagels gelakt en zo ja in welke kleur?”, vraag ik.

Dat weet Mijn Groote Liefde niet. Als dat maar goed komt.

Wordt elders vervolgd…

30725449_10216957132699792_7890058495611895808_n

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.