Seth

Laatst kende ons gezin een kleine uitbreiding: Seth.

Het is voor ingewijden geen geheim dat Mijn Groote Liefde een intense haat-liefde-verhouding heeft met kikkers en andere amfibieën. Wat haar relatie met padden is, kan ik wel bevroeden. Haar band met salamanders is tot op heden een magisch mysterie. Haar genegenheid voor boerennachtegalen beperkt zich tot een partiële presentatie met veel lookboter. Elke andere confrontatie met de puit is aanleiding tot schier hysterische paniekaanvallen van een dermate dolkomische aard die men eerder associeert met de betere Disney-animatiefilm (zie onderaan).

Gezien het gestaag groeiend aantal verhalen is deze redelijk irrationele bangigheid ook mijn jongere zus Faffy niet ontgaan. Meer zelfs: het stoffeert haar inspiratie voor haar presentje bij de baring-celebratie van Mijn Groote Liefde. Naast de traditionele Provençaalse beauty-productjes in geschenkverpakking pakt mijn zusje ook uit met twee zakjes gifgroene gelatinesnoepjes in de vorm van kikvorsen (door de Duitse fabrikant geheel passend Kikkers genoemd). Ster van de avond is evenwel een mobile figuurtje in groen plastiek: een op zonne-energie dansende boerennachtegaal.

Dat laatste aardigheidje is eigenlijk bedoeld als werkplekornament in de assurantiën-agentuur waar Mijn Groote Liefde ons dagelijks brood binnenhaalt. Maar zover komt het niet. Bij kennismaking geven wij het grappig kereltje namelijk een naam: Seth, als eerbetoon aan Seth Macfarlane, Kermit-aficionado en zoveel meer. Dat doopsel maakt hem tot huisgenoot en die laat je niet zomaar achter in de factorij.

Aldus houdt heden het ritmisch getik van de dansende Seth mij gezelschap tijdens mijn dagelijkse worsteling met letters, woorden en zinnen.

Als dat maar goed komt.

 


“CHASING THE FROG” – featuring Mijn Groote Liefde and Het Studentje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.