Hysterie

Laatst onderging ik andermaal een forse portie amfibie-hysterie.

Mijn Groote Liefde en haar piot ontwaken als eersten op de Camping Municipal. De bescheiden kampplaats op de rand van een natuurgebied ligt pal naast een grote visvijver. Van de tien emplacementen zijn amper zes bezet, maar daar zijn geen hengelaars bij.

De verblijfskosten van de gemeentelijke bivakplek zijn rechtevenredig met de infrastructuur, de faciliteiten en het comfort. Geen kruidenierswinkeltje, geen brooddepot en het sanitair blok telt slechts twee toiletten (één voorbehouden voor de minder mobiele medemens en eentje waarvan het deurbordje leest “WC MIXTE“), drie lavabo’s met koud stromend water en twee douches met warm waterplezier mits gebruik van een jeton.

Vooraleer ze zich gaat benatten bezigt Mijn Groote Liefde het toilet. Lang voor haar snerpende gil is uitgestorven staat ze op de drempel van het sanitair blok spastisch panisch te wezen.

“Wat scheelt er?” vraag ik behoorlijk onnozel en zij meet met haar handen een grootte af waarvan alle mannen slechts kunnen dromen: “Er zit zo’n groot beest naast de pot! Doe hem weg!!!” De uitroeptekens zijn schier hoorbaar.

Voorbereid op minstens een vuurspuwende leguaan dring ik onverschrokken het kleinste kamertje binnen. Tussen wat bladeren in het verste hoekje ontwaar ik een anderskleurig hoopje, nauwelijks een kleutervuistje groot. Daar zit verlamd van de schrik (hoe zou je zelf zijn na al dat kabaal) een bruin kikvorsje.

Terwijl Mijn Groote Liefde in de hoogte beschutting zoekt, men ik met bescheiden tikjes van de WC-borstel de puit naar veiliger oorden, voor hem en voor haar.

“Het is opnieuw veilig,” sommeer ik lachend Mijn Groote Liefde terug naar de begane grond. Maar eerst verordonneert zij met luide stem een visuele inspectie van alle hoekjes en kantjes in het sanitaire complex. Kort daarop kan ik eindelijk het muntje in de timer duwen voor tien minuten doucheplezier.

Onder het stromend water hoor ik – niet eens tot mijn verrassing – dat alle buren wakker zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.