Treingeit

Laatst resulteerde een onvoorzien tochtje op den ijzeren weg in een onuitgegeven ervaring. En een nieuw woord.

Een onschuldig bezoekje aan mijn copains van Weflamobik draait helemaal anders uit dan verwacht. Zonder dat mijn Milwaukee Vibrator er veel erg in heeft, is hij dringend toe aan een onderhoud en moet hij een paar nachtjes doorbrengen in het Harley-hospitaal. Alternatief vervoer is plots geen overbodige luxe. Gelukkig is er de Jebecca-navette die mijn sain et sauf aan de nabijgelegen statie dropt.

Het aangroeiend en luidruchtig mierennest in de stationshal verraadt dat de schoolpoorten sluiten voor het weekend, wat het ticket-apparaat verleidt tot een vervoersbewijs voor eerste klas. Het perron juicht deze keuze toe en wanneer het IC-stel zich aandient mag ik plaatsnemen in een kwansuis rustig en karig bezet rijtuig.

Die rust is slechts schijn. In het aanpalend compartiment converseert een meisje met een kerel die mij aan Jani doet denken. Op het gevaar af vrouwonvriendelijk te klinken, moet het toch gezegd dat zij een mooie meid is. Ze is groot, slank en smaakvol gekleed. Ze heeft donkere ogen, een parelend gebit en een zuivere huid. Haar Pocahontas-trekken verraden een toefje Magreb-bloed.

Tot daar het goede nieuws.

De deerne kwebbelt honderduit, afwisselend tegen haar gesprekspartner en in haar telefoon. In een nauwelijks onderbroken klankenstroom brengt zij het volledige compartiment op de hoogte van al het grote en kleine nieuws in haar leven, zoals daar zijn: de grote en de vorm van de borsten van haar vriendinnen, het plezier dat zij zoekt bij haar vriendjes, haar huidig lief en hoe verstikkend zij het vindt als hij weer eens super attent is, haar vele voorbije liaisons en hoe geen van haar romances lang stand houdt, en haar hoop binnenkort te achterhalen hoe zij een vaste relatie kan opbouwen.

Net op het moment dat ik vermoed dat zij haar favoriete standjes gaat beschrijven, dient mijn eindbestemming zich aan.

Het Studentje is thuis en tijdens het avondeten komt mijn wedervaren op de trein ten berde. Al snel rollen begrippen als The Osbournes, Jersey Shore en The Kardashians over tafel. We besluiten dat de openhartige hinde in de intercity behoort tot het archetype dat het soap-genre van dit format van reality-tv bevolkt, het soort schermbagger dat lijkt te zijn uitgevonden ter wille van die specifieke species.

“Maar het is wel een nieuwe variëteit,” zeg ik, besluitend met een nieuw woord.

Treingeit“.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.