Meisjes maken plannen…

Laatst eindigde een daguitstap naar een Antwerps museum op het Zeebrugse strand en in een Gentse pizzeria.

Die zaterdagavond verschijnen Mijn Meisjes vrij laat in de Via Prosperità na een dagje kotklussen in de Artevelde-stad. Tijdens het degusteren van het stoofpotje van kip met verse appelmoes (zelf geplukte en geschilde bio-productjes!) en nieuwe patatjes vormt zich een plan. Volgens Het Studentje voert het Museum Aan de Stroom een aardige expositie die mij zeker kan bekoren. In haar ongeëvenaarde wijsheid vordert Mijn Groote Liefde een marsbevel uit voor een gezamenlijke daguitstap naar Antverpia op zondag. Quality Time For The Family, zoals dat hip heet (met beginhoofdletters).

Gelijk een voorbeeldig luitenant betaamt, smeed ik de intenties van de CO om tot een dienstig strijdplan. Centraal staat de troepenbeweging via den ijzeren weg. De smartpheun-encyclopedie onthult de meest optimale connectie met aankomst op een zedelijk uur, waarrond de rest van de dagorde zich ontwikkelt. De manoeuvres starten met het tijdig degusteren van de pistolets en de croissants uit de betere bakkerij in de aanpalende parochie. Na de heen-transfer volgt een stadswandeling langs het Houtmeer en Brabo om te eindigen op de Kaaien alwaar met zicht op L’Escaut de lunch zich aandient. Vervolgens marcheert de colonne naar het nabijgelegen kunstenkabinet. In mijn hoofd kent de terugtocht een gelijkaardig verloop. Unanimiteit onthaalt dit voornemen.

’s Ochtend wacht de ontbijttafel erg lang op Mijn Meisjes. Een zondagskrant en twee episodes Young Sheldon later verraden badkamergeluiden het achtereenvolgens ontwaken van mijn huisgenoten. Haar kraakvers broodje brekend onthult Mijn Groote Liefde het aangepast rooster: de trip naar de Sinjoren-stad is van de baan en in de plaats komt een korte excursie in de natuur met aansluitend een finaal werkbezoek aan het weekonderkomen van Het Studentje.

Het is een locomotief waaraan ik met plezier mijn wagonnetjes hang, zoals daar zijn een strandwandeling als aperitief en een kundig opgetuigd bordbrood als avondmaal. Het spiegelt mijn hoop de dag een goede draai te geven.

Een fikse heen-en-terug tussen twee badsteden eindigt met een verfrissende flesje op het zonnig terras van de plaatselijke surfclub. Na een sobere lunch in Via Prosperità breng ik Mijn Meisjes per automobiel naar de Fiere Stede. Een paar boorgaten, een opgehangen luchter en een laatste strook behang later zijn we klaar voor de ultieme staptocht van de dag. Het Studentje is ervaringsdeskundige en gidst ons naar de beste en minst prijzige pizzeria in L’Avenue des Etudiants. Salute!

Une promenade sur la plage, English cider en una cena deliziosa: voorwaar een zalige combinatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.