Kastkuisen

Laatst had Mijn Groote Liefde na een drukke dag in de factorij nog wat energie over.

Insiders kunnen het bevestigen: over de derrière van Mijn Groote Liefde mag veel gezegd worden, ze heeft allesbehalve een “zittend gat”. Zodra ze maar even niks om handen heeft, slaat de onrust toe. Hierdoor vervelt zij tijdens langere autoritten tot een gruwelijke medereizigster. En in een vliegtuig kan je maar hopen dat ze een boeiend boek bij de hand heeft, of dat de entertainment-console haar aandacht vasthoudt.

Die avond doemt tussen het kommetje prei-selder-soep met balletjes en de Spaghetti Bolognese een dood moment op. Dat inspireert Mijn Groote Liefde tot het idee dat de garderobekast in de inkom een opruimbeurt verdient. Dit soort impulsieve huiszuiveringen zijn niet echt ongewoon in de Via Prosperità. En ze zijn steeds verrassend en verhelderend. Ook nu.

Bij dit plotse projectje verloochent Mijn Groote Liefde geenszins haar geliefde handelswijze. Alle gerief op de schappen dat zichtbaar niet breekbaar is, gaat met een forse haal tegen de grond. Zo er toch fragiele spullen tussen zitten, dan is dat “pech onderweg“, zoals dat bij haar heet. In een mum van tijd ligt de vloer aan de voordeur bezaaid met kleedsels, accessoires en andere benodigdheden. Enkele verstopte flessen nectar halen heelhuids het wijnrek.

Bij een eerste sommering dient haar piot uitleg te verschaffen over de aanwezigheid van vier handschoenen waarvan de wederhelft ontbreekt. Met sidderende strot poneer ik een pover postulaat over een sokkenvreter die uit de wasmachine ontsnapt is. Een diepe zucht onderstreept het meewarig hoofdschudden. Met een doorgedreven fouille van alle jassen in het aanpalend kledingrek lost Mijn Groote Liefde de helft van dat prangend probleem op.

De volgende convocatie – net na de vaat – betreft het onevenredig aantal laptoptassen. Of ik kan verklaren waarom het huis vijf computer-kabassen telt voor slechts twee functioneren notebooks. Het ontbreken van een eenduidige exegese resulteert in mijn nederige promesse om daar iets aan te doen.

Een The Big Bang Theory-episode later klinkt opnieuw het appèl. Op expliciete invitatie van Mijn Groote Liefde monster ik voorbeeldig het resultaat van haar kastkuisen. Na het assorteren en rangeren blinken de voormalige rommelhokjes trots als keurige compartimenten.

Komend weekend ga ik barbecueën naast de geopende poort van onze garage-slash-berging.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.