Cijfers en getallen

Laatst wist het universum mij andermaal te verleiden met zijn (haar?) zinnenprikkelende wiskunde.

Die ochtend ontwaakt de piot naar gewoonte bij het ochtendgloren. Aan het plafond vangen zijn bijziende ogen de uitvergrote cijfers van de projectieklok, de eerste getallen in een lange reeks: “07:00“. De piot heeft nog 15 minuten respijt. Elke seconde voorbij die grens knaagt aan de verdere huiselijke ochtendrituelen.

In de badkamer vraagt de radioklok om een keuze: 1, 2 of 3, wat respectievelijk staat voor 88.10 MHz, 101.10 MHz of 90.40 MHz, allen in de frequentie modulatie, uiteraard.

Na het douchen, het plaatsen van de contactlenzen, het tandenpoetsen en het aankleden (in die volgorde) telt de piot 16 treden af naar het gelijkvloers waar de eerste belangrijke missie van de dag wacht: het dekken van de ontbijttafel volgens het opgelegde protocol. Stap is het vermalen van 5 lepels geroosterde bonen tot 2 maatschepjes koffie, goed voor liter leut voor 3 personen. Het opgieten initieert Stap 2. Op tafel presenteren zich pakje vleesbeleg, 2 kazen (jonge & smeer) en 3 confituren (krieken, aardbei en druif). In de coulissen houden 2 secondanten de wacht (de luitenant-adjudanten Cornflakes en Havermout) en all-rounder (majoor Melk). Dan pas maakt generaal Brood zijn opwachting, ofwel vanuit de broodtrommel ofwel vers van bij de buurtbakker. Meestal stelt de piot daarbij vast dat hij sergeant Margarine vergeten is. Rond die tijd dringt Stap 3 zich op: het strategisch plaatsen van ontbijt-bordjes, -kopjes, -kommetjes, -lepeltjes en -mesjes.

Als alles naar wens verloopt mengen rond die tijd de eerste badkamergeluiden zich met de met 0-en en 1-en van de via wifi opgewekte keukenmuziek. Op doordeweekse dagen ontslaat deze constatering de piot van een wek-expeditie naar de slaapkamer, voorwaar geen ongevaarlijke klus. Evenwel verblijft heden Het Studentje onder het ouderlijk dak, dus is het tellen geblazen. Zo de stortbadgeluiden niet langer dan 5 minuten aanhouden, is het Mijn Groote Liefde die water over haar lijf laat lopen. In het andere geval wacht haar een 1/4 uur later een koude douche, en moet de piot sowieso en helaas alsnog op por-pelgrimage.

Op werkdagen propt Mijn Groote Liefde boterhammen in haar broodtrommeltje, 3 met “gezond” beleg en 1tje met zoetigheid, de zelfverklaarde jeugdige balans. Daarna start het uitwuiven met knuffel en zoen. De piot pinkt traan weg.

Niet langer dan 30 minuten later is de ontbijttafel opgeruimd, is de keuken aangeveegd en zit de afwas er op. Daarmee zijn de opgelegde condities vervuld en mag de piot zijn laptop openklappen. En na klikken volgt er nog meer apekool, malligheid en zotternij.

Het is nu 18:22. Dus mag Demoiselle Sainte-Berthe haar intrede maken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.