Smartpheunblogging

Laatst mocht ik mezelf opnieuw forens noemen.

De eerste bus brengt mij naar een erg vroege trein. Bewust tielijk want ik moet mijn vervoerbewijs voor de komende dagen nog ophalen. Aan het zitje bij het raam hou ik een dromerige aandacht bij de reisweg. Ooit was het pendelen veel vermoeiender en was een strakke en strikte concentratie op verkeersbewegingen levensnoodzakelijk.

Uit het niets duikt de gedachte op dat de door het internet aangeboden dienstregeling van mijn voorkeur nog op de ijskastwand prijkt, stevig vastgeklemd met een magneet-smiley. Daarom besluit ik in het station de rittenkaart niet uit de muur te halen en stap ik naar het enig open loket. Van de mooie dame met de wederzijdse glimlach achter het veiligheidsglas krijg ik er een vers uitgeprinte dienstregeling bovenop.

Door een persoonsongeval in O. is het treinverkeer verstoord dus besluit ik de kop koffie te schrappen en de eerst beschikbare trein naar de hoofdstad te kiezen. Het perron onthaalt me gastvrij en in de wagon is het bijzonder rustig.

Vorig jaar rond dezelfde tijd en met hetzelfde doel zat ik op ongeveer dezelfde trein met hetzelfde publiek. Op het eerste zicht is in die tijdsperiode niks veranderd.

Of toch?

Rondkijkend registreer ik de vertrouwde slapers, lezers en koptelefoons. Opvallend is het geringer aantal kranten en de grotere groep tablets.

En daartussen zit een observator die zijn pen en notaboekje heeft ingeruild voor een smartpheun.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.