Relatie/jogging-therapie

Laatst liet een bizar verzoek Mijn Groote Liefde zonder woorden. Maar niet echt voor lang.

Voor aficionado’s is het geen geheim dat Mijn Groote Liefde ons dagelijks brood verdient in een Factorij waar zij de assurantiën van Pierre en Mariette regelt. Wie haar kent zal het niet verwonderen dat haar bezorgdheid de kleine lettertjes van de overeenkomsten ver overstijgt. Deze jarenlange onbaatzuchtige vriendelijkheid resulteert in een ongewoon collectief “Patiëntjes“, zoals Mijn Groote Liefde hen teder noemt.

De Patiëntjes genieten na de werkuren van een breed spectrum manoeuvres. Een soort dienstbetoon, zo je wil. Dat gaat van het vertalen van ambtelijke brieven en het correct invullen van formulieren allerlei tot het meebrengen van postzegels en kussengevechten met telefonische helpdesks. Eerder sporadisch hoort daar ook het opdraven als hulpje op een familiefeestje bij. Dat laatste is gelukkig zeldzaam, maar het gebeurt.

Nietsvermoedend over wat haar boven het sierlijke hoofd hangt, beantwoordt Mijn Groote Liefde die middag de telefoon. De dame aan de andere kant van de lijn kent ze maar al te goed. Poppemie is samen met haar wederhelft Boulsara een aardige klant bij De Factorij en belt heel vaak om zaken te regelen.

Evenwel maakt Poppemie heel snel duidelijk dat zij ditmaal helemaal niet wenst te praten over assurantiën. Vervolgens formuleert zij haar dringende queeste met een aardige portie West-Vlaams gevoel voor drama: Mijn Groote Liefde moet haar huwelijk redden. “Boulsara moet veranderen of ik smijt hem buiten!” En zij verduidelijkt onmiddellijk: “Hij is volledig verkeerd bezig. Hij rookt veel en doet niet meer aan sport. Hij moet weer gaan joggen.”

Dat Mijn Groote Liefde in deze de ideale relatietherapeut is, staat als een paal boven water, verduidelijkt Poppemie: “Naar mij luistert hij niet. Naar jou wel.” Daar kan de piot zich wel iets bij voorstellen. Mijn Groote Liefde heeft nu eenmaal in de Via Prosperità en ver (heel erg ver) daarbuiten een gedegen en tevens gevreesde reputatie ter zake. Met haar Angelieke Glimlach weet zij granieten harten en verroeste geesten zodanig te masseren dat ze zich openstellen voor haar dwingende instructies.

Tijdens het huiselijk diner brengt Mijn Groote Liefde de noodkreet van Poppemie ter sprake. Met gepaste ernst stelt zij voor hem uit te nodigen op de avondlijke oefen-galoppes die Het Studentje en haarzelf recentelijk ondernemen. Het is een uitvloeisel van de goede voornemens met het nieuwe jaar. Zolang de winter het avondlicht op slot houdt en de ren-routes in het bos onaantrekkelijk lijken, trekken de dames om de andere dag een paar baantjes op de plaatselijke atletiekpiste. In één adem verzoekt zij de piot hen en Boulsara daarbij te vergezellen, maar die beker laat hij wijselijk aan zich voorbij gaan.

Ondertussen is de eerste gezamenlijke sukkeldraf achter de rug en Boulsara leeft nog. Het is evenwel nog te vroeg om uitspraken te doen over enig zalvend effect op zijn conditie.

En op zijn huwelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.