Over tropen en hoofdpijn

Laatst tuimelde de piot bij het ochtendgloren in een tropische hel.

Die zondagmorgen herwint de piot druppelsgewijs het bewustzijn. Liggend op zijn rug voelt hij zich weinig op zijn gemak op het hem toegewezen strookje matras. (Voor alle duidelijkheid: zijn nachtrust is helemaal niet bedorven door een overmatige alcoholconsumptie des avonds.) Zoekend naar wat meer comfort draait hij zich op de rechterzijde en dondert uit de echtelijke sponde.

De koude kennismaking met de harde plankenvloer brengt hem even van slag. Een snelle inspectie van het ledikant schept meer duidelijkheid over de oorzaak van de onfortuinlijke buiteling. Een tomeloze expansiedrift van een slapende eega dreef hem naar de rand van het leger, voorwaar een niet ongekend fenomeen dezer dagen.

Het climacterium komt traditioneel met hevige warme-opstoten en zweetstromen, ook wel “vapeurs” genoemd. Overdag zijn die hinderlijk en irritant. Tijdens het maffen initiëren zij bij Mijn Groote Liefde een zoektocht naar de koelste plekjes tussen de lakens. Deze nachtelijke queeste uit zich op velerlei wijzen, zoals daar zijn het gestaag opschuiven van haar goddelijk lijf naar de andere zijde van het bed, het diagonaal inpalmen van de beschikbare ruimte, het plotseling recht opzitten om zichzelf met een handdoek droog te deppen en allerlei andere activiteiten die de slaap niet echt bevorderen.

Volgens het marsorder van de dag rest er nog wat tijd voor de eerste opgelegde beweging en daarom besluit de piot met een omtrekkende beweging aan de andere zijde van de echtelijke sponde nog wat rust te zoeken. Hij komt terecht in een tropische omgeving: warm en klam. Helaas heeft ook Mijn Groote Liefde niet stilgelegen en bewijst zij andermaal dat middels een ingenieuze positionering ook een ranke figuur enorm veel vierkante centimeters kan inpalmen.

Liever dan een onprettig vervolg te breien aan zijn veel te korte nachtrust besluit de piot iets vroeger dan gepland het ochtend-corvee aan te vatten. Niet veel later verschijnt Mijn Groote Liefde aan de ontbijttafel. Voor het eerst sinds lang heeft ze hoofdpijn, verkondigt zij met enige smart in de stem. De piot denkt te weten wat de oorzaak is: “Ge zijt mijn hoofdkussen niet gewoon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.