Lichtje

Laatst ging de piot met hoge nood in psychotherapie.

Aficionado’s weten het wel: enige tijd geleden herontdekte Mijn Groote Liefde het joggen. Sinds die dag betrekt zij met een duivels plezier Jan en Allemaal bij haar herwonnen hobby, inzonderheid de piot. Wat gestart is als onschuldige drafjes door het bos naast de deur en brave rondjes over de Finse piste in het plaatselijk BLOSO-centrum, etaleert vandaag een heel ander voorkomen, en niet alleen inzake frequentie, duur en intensiteit. Er is er ook de weerslag op haar onmiddellijk omgeving.

Geen week gaat voorbij of de piot vindt in zijn mailbox een uitnodiging, of erger: een inschrijvingsbevestiging voor een of ander sportief evenement. Stuk voor stuk zijn het tijdingen op initiatief van Mijn Groote Liefde. Meestal gaat het om onschuldige Urban Trails, knuddige kerstlopen en andere, eerder frivole happenings. Voorlopig hoogtepunt is het gepersonaliseerde e-ticket voor de plaatselijke stratenloop met internationale allures, een gerenommeerde sportieve traditie in de Breydelstad.

Dan komt de dag dat Mijn Groote Liefde de automobiel – met uitzonderlijk de piot aan het stuur – dirigeert richting een sportspeciaalzaak. Ze heeft nood aan een veiligheidslichtje voor joggers, aldus haar verklaring. Naar eigen zeggen komt zij tijdens haar laat-avondlijke ren-partijen langs de stadsvesten vaak aldus uitgedoste soortgenoten tegen. En ze wilt dat ook want ze vindt die uitrusting tegelijk betrouwbaarder en interessanter dan haar fluohesje.

Na lang wikken en wegen en uitproberen vindt Mijn Groote Liefde een exemplaar dat haar goedkeuring kan wegdragen. “Zou je er ook geen kopen,” vraagt zij de piot. Die is zich van geen kwaad bewust en begrijpt niet waar en wanneer hij dergelijke lichaamsverlichting nodig zou hebben. Mijn Groote Liefde haalt de schouders op en stelt stellig: “We zien wel.

Enkele dagen later tuimelt het zoveelste digitaal inschrijvingsbewijs in de mail-box van de piot, andermaal onmiskenbaar met de signatuur van Mijn Groote Liefde. Het betreft een massa-jogging doorheen de bosrijke omgeving van de Via Prosperità. Gelaten overloopt de piot het gepersonaliseerde document. Bij de laatste regel gaat bij hem een lichtje branden …

Nacht-Trailrun = verplicht met hoofdlamp.

Een gedachte over “Lichtje

  1. Pingback: Inspiratieloos | Rik Wintein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.