Oogopener

Laatst ontdekte de piot bij zichzelf een gruwelijk luguber kantje.

In deze heikele en bizarre tijden houdt gelukkig het merendeel van de maatschappij zich aan de aanbevelingen van geleerde mensen die meer dan ooit weten waarover zij praten. En toch… Zoals recentelijk zo vaak, gaat helaas ook nu weer een woekergroep malloten dwars liggen. Blijkbaar kiezen deze lijpkikkers per definitie voor het kwade omwille van wat het is: het kwade. Deze simpele en simplistische mentaliteit is enkel weggelegd voor een speciaal soort sukkels, zoals daar zijn crapuul, criminelen en gecrispeerden met een brachium rigidum.

Meanderend mijmerend over hygiënische voorschriften, vrijwillige en van hogerhand opgelegde distancing en andere richtlijnen, strandt de gedachtestroom van de piot op de negatieve effecten van de conduite van de hardleerse Corona-delinquenten. “Hechten zij werkelijk zo weinig waarde aan het leven,” vraagt hij zich af? “Waarom begrijpen zij niet dat zij niet alleen het leven van anderen maar ook hun eigen voortbestaan in gevaar brengen?

De verbeelding van de piot slaat op hol en voor zijn geestesoog ontrollen zich taferelen waarbij hele families, specifieke sociale clusters en andere gelijkgestemden met sterk onmaatschappelijke opinies, ternauwernood de Covid-19-invasie overleven. De piot schrikt van zijn eigen duister denkbeeld: “Stel dat de pandemie de wereld zuivert van bevolkingsgroepen met een uitgesproken onaangepast sociaal-maatschappelijk en ecologisch-economisch gedrag? Welk gigantisch winst zou dat niet zijn?

Hevig hoofdschuddend knikkert de piot die opwellende denktrant uit zijn lijf.

Hoewel velen hun stinkende best doen, verdient niemand dit vonnis. En toch hoopt hij dat ook nu weer die filosoferende balkunstenaar gelijk krijgt: “Elk nadeel hep se voordeel…

Laat Corona vooral onze ogen openen,” wenst hij vurig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.