Uitglijder

Laatst verblijdde een flater van de piot Mijn Groote Liefde.

De Via Prosperità heeft wat met gasstelletjes. Bij elke uitstap met de Milwaukee Vibrators steekt een mini pitje met klikfles in een van de zadeltassen. Een groter en stabieler want platter model in bruikleen van Junior – doet tot op heden enkel dienst in de buitenkeuken (dat is een duur woord voor het houten roltafeltje dat de piot naast de barbecue plaatst zodat hij onder het vleesgrillen ook een succulente risotto kan bereiden). Volgens een recent besluit behoudt het kleine brandertje zijn status bij dagtochten en andere kortere ritten. Op grotere, meerdaagse motorreizen met overnachtingen op campings, gaat voortaan de voorkeur naar het grotere kooktoestel.

Recent is dat handig gasvuur zonder butaan gevallen, en dat terwijl de voorspelling van een paar mooie zomerdagen de mogelijkheid tot buiten koken en eten belooft. De bijzonder maatregelen van de huidige lockdown light maken helaas een normale bevoorrading in de D-grootwinkel onmogelijk. Gelukkig zijn er de webshops, de welgekomen hulplijn in Corona-tijden.

Het internet presenteert een gevarieerd aanbod en na wat wikken en wegen mag een Duitse leverancier twee eenheden aan de Via Prosperità bezorgen. De bestelling verschijnt ruim binnen de beloofde termijn op de dorpel. De aanvankelijke verbazing van de piot over de omvang van de bezorgdoos wijkt snel bij het lezen van de leveringsbon. De besteleenheid is tien stuks, zo blijkt. Er zijn dus 20 gasflessen geleverd. De Via Prosperità heeft daarmee genoeg butaan voor de komende vijf jaar.

Mijn Groote Liefde kan haar vreugde niet op: “Schrijf dáár maar eens een verhaaltje over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.