Planning

Laatst verbaasde Mijn Groote Liefde de Via Prosperità met haar ongeëvenaarde want sublieme planningstechnieken. Andermaal.

Het is de dag van de arbeid dus decideert Mijn Groote Liefde het onkruid in de voortuin te bestrijden. Enkele striemende regenvlagen en een ratelende hagelbui beslissen daar anders over. Heel snel heeft zij een ander doelwit in het vizier. “Ik ga de badkamer onder handen nemen,” communiceert zij luchtig en de piot verheugt zich op een paar uur rust.

Het respijt is kort. Heel snel blaast Mijn Groote Liefde het appèl. De piot verslikt zich in zijn ice-tea en haast zich vervolgens naar de badkamer. Wat hij daar aantreft zou bij een minder getraind atleet een fatale hartaanval initiëren. De spiegels zijn weggenomen, de tabletten zijn verwijderd en de kledinghaken zijn losgeschroefd.

Nog voor de piot zijn verbazing overkomt, ontvouwt Mijn Groote Liefde haar zorgvuldig uitgekiende planning: “De spiegel, de wastafels en de kranen zijn aan vervanging toe. En ik ga de muren aanpakken.

De piot blijft met verstomming geslagen, dus komt snel het volgende bevel, dat eigenlijk uit meerdere orders bestaat: “De douchekop-houder zit muurvast en moet weg. De verlichting en de straalkachel moet je afkoppelen en wegnemen. En ook die pluggen krijg ik niet los. Als dat gedaan is, kan ik beginnen met schilderen.

Gedwee gaat de piot aan de slag en tegen de lunch is de opdracht geklaard. Gesterkt door de soep laat hij een paar ballonnetjes op: “Eigenlijk moet je die boorgaten dichten met  pleister. Voor zover ik weet is dat niet in huis en de doe-het-zelf-zaak gaat pas morgen open. En heb je eigenlijk genoeg verf?

Ik zal straks eens in de garage kijken wat we nog allemaal hebben,” antwoordt Mijn Groote Liefde en vol enthousiasme gaat ze verder: “En morgen kopen we ook nieuwe kranen en wastafels in Denbricoplanit. Als je wil mag je die oude uitbreken. Hé. Misschien kan je morgen ook het voegcement voor het terras meebrengen.

Bedachtzaam knikt de piot: “Dat wil ik allemaal wel doen. Maar, heu… Hoe gaan we dat allemaal vervoeren? Het Studentje heeft de wagen in bruikleen.

Shit, daar had ik niet aan gedacht,” roept Mijn Groote Liefde uit. Een denkrimpel verschijnt: “Ah, dat is niet erg. Dat komt allemaal wel in orde. Ik zie wel wat ik kan doen. Misschien kunnen we die wastafels thuis laten bezorgen? Ga eens zoeken op internet!

Tegenwoordig kan je ongeveer álles online bestellen, ook badkamergerei, en dus is de Via Prosperità binnen 2 tot 7 werkdagen bediend. Die wachttijd leidt geenszins tot paniek, integendeel. Het forse uitstel geeft Mijn Groote Liefde de nodige tijd om stopverf en ander schildergerei te kopen en de muren op te knappen. Want het potje latex uit de garage dekt amper een badkamermuur.

Ondertussen is het behelpen, want de verlichting en de spiegels zijn op commando reeds gedemonteerd. “Maar dat is niet erg, toch?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.