Grenzen

Laatst botste de piot op zijn grenzen.

Het is geen geheim: Mijn Groote Liefde werkt aan een relatief grondige renovatie van de badkamer. Met uitzondering van de badkuip (die krijgt een face-lift) en het toilet (die is recent nog vernieuwd) gaat alles de deur uit.

In de Via Prosperità geldt een strikte taakverdeling. Schuren en verven, onkruid wieden en tuinieren (met uitzondering van grasmaaien), en alle werkzaamheden met een drilboor, behoren tot het karweienpakket van Mijn Groote Liefde. Al andere huis-tuin-en-keuken-activiteiten staan op het opdrachtenblad van de piot: niet alleen koken, wassen en de vloeren aanvegen, maar ook elektriciteitswerken en meubels ineen puzzelen of restaureren. En helaas ook de loodgietersklusjes.

Sanitaire mechanieken zijn niet echt het ding van de piot. Dát weten de autoriteiten van de Via Prosperità nu wel zeker, tot zijn grote opluchting.

Het monteren van de meeste nieuwe spulletjes (spiegels, badkamerkastjes en douchescherm) verloopt zonder noemenswaardige problemen. Dat laatste geldt niet voor de nieuwe kranen en afvoeren, helaas in alle omstandigheden een essentieel onderdeel van een nieuwe badkamerinstallatie. Het inschroeven van de nieuwe shell-kraantjes lukt nog net. Alles wat volgt gaat fout.

Ondanks verwoede pogingen krijgt de piot de mengkranen niet stevig en stabiel op de wastafels. Moedeloos gooit hij de handdoek in de ring en rapporteert bij Mijn Groote Liefde dat hij ’s anderendaags – na een hopelijk verkwikkende nachtrust – een nieuwe poging zal wagen.

De volgende dag start goed. Relatief snel zijn de kranen vastgezet. Bij het installeren van de nieuwe sifons begint de echte miserie. De afvoerbuizen zijn zodanig geërodeerd dat onder een van de wastafels de loden pijp verkruimelt bij aanraking. De piot slaat alarm: hij heeft gespecialiseerde hulp nodig. Sussend surft Mijn Groote Liefde mobiel het internet af en vindt een klussende loodgieter die dat wel wil aanpakken.

Boordevol schuldgevoel werkt de piot de resterende lavabo af. Zodra hij de shell-kraantjes opendraait, vormt zich tikkend een grote vlek op het karton dat onderaan het kastje ter bescherming ligt. Met een niet zo christelijke krachtterm sluit de piot het water weer af. In zijn smeekbede jegens Mijn Groote Liefde weergalmt een door frustratie gevoede noodwendigheid: “Die loodgieter mag de boel afwerken, koste wat het kost.” Waarna hij de stand van zijn spaarrekening checkt.

Het is een duistere dag voor de klusser in de piot.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.