Schapenhek

Laatst ervoer de piot dat de wijkbewoners zijn positie perfect kennen.

De voortuin van de Via Prosperità herbergt een klein terrasje, net groot genoeg om met twee te genieten van een aperitief in de avondzon. Een zogenaamd schapenhek zal het plekje nog gezelliger maken, besluit Mijn Groote Liefde en daarom krijgt de piot het bevel binnen de kortste keren het nodige te halen in de lokale DIY-zaak. Volgens het internet hebben ze daar alle materiaal op voorraad, zegt zij. En dat klopt.

Die ochtend staat Operatie Schapenhek op het programma en “mag” de piot zijn werkplunje aantrekken. Gesterkt door een jarenlange ervaring pakt hij het heien van de palen zo klungelig mogelijk aan, waardoor Mijn Groote Liefde al heel snel het beheer van de schop en de grondboor opeist. De piot ontfermt zich over de duimstok en neemt het opmeten voor zijn rekening. Naar het einde toe, mag hij ook de afsluiting aan de palen vastspijkeren.

Nog voor de noen is de troepenbeweging succesvol afgerond. Terwijl de piot nahijgt en Mijn Groote Liefde dartel het trottoir schoonveegt, houdt de geïmmigreerde hond Maria halt, met in haar zog de verre straatkennissen Nathalie en Pieter. Hun kennersogen monsteren de gepimpte voortuin van de Via Prosperità en zien dat het goed is.

Die afsluiting is te kort,” merkt Pieter heel terecht op, want de laatste paal staat op een metertje van de brievenbus naast de oprit. “En er is geen hekken.

Nog voor de piot kan uitleggen dat het oorspronkelijk plan om enkel op de perceelgrens een schutsel te plaatsen gesneuveld is onder de minimaal leverbare lengte van de schutting en dat daarom de latjes vervolgen langs de rooilijn, maakt Pieter zijn pointe: “Gij kunt nog altijd ontsnappen.

Nederig buigt de piot het hoofd en stamelt: “Ja, maar …

Hij durft dat toch niet“, antwoordt Mijn Groote Liefde in zijn plaats en een klaterende lach verwelkomt een ander gespreksonderwerp.

Wat de piot veel erger vindt, is dat Maria het aangeboden hondenkoekje weigert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.