De plaats der dingen

Laatst illustreerde een mok de plaats van de piot in het Universum van de Via Prosperità.

Aficionado’s hoef je het niet te vertellen: tijdens een aanval van schrobgriep nam Mijn Groote Liefde de badkamer onder handen wat uiteindelijk uitdraaide op een matige verbouwing. Om een lang en pijnlijk verhaal kort te houden: de oude lavabo’s zijn vervangen door moderne wastafels, inclusief handige onderkastjes en nieuwe spiegels met een sobere lichtarmatuur.

Het plaatsen van de later bestelde glazen tabletten verloopt heel wat sneller dan het leveren (bij een eerste lot was het kleur te verschillend). De installatie betekent voor de piot een einde aan zijn ochtendlijke zoektochten naar het containertje met zijn lenzen, de bijhorende vloeistoffen en zijn tandenborstel. Vanaf heden staan die spulletjes weer netjes in het gelid net onder de aan hem toegewezen spiegel. En onder zijn toezicht verschuiven die soldaten zelden van plaats.

Die houder onder de spiegel stelt in essentie weinig voor. In lijn met de Via Prosperità-richtlijnen inzake Zuinigheid en Recyclage (Art. 506 quater van het huishoudelijk reglement) hebben Mijn Groote Liefde en de piot de gewoonte beschadigde mokken en bekers een tweede kans te geven, bijvoorbeeld als spulletjeshouder in de badkamer of balpennenkoker op diverse plaatsen in de woning.

Na de final touch verdeelt Mijn Groote Liefde alle badkamerspulletjes over de tabletten (links voor hem, rechts voor haar) en met kundig geplaatste koppen geeft ze tegelijk uiting van de geijkte pikorde in de Via Prosperità. Of dat een toeval, een onbewuste keuze dan wel een gericht gebaar is, is niet meteen duidelijk. Hoe dan ook, haar beker draagt het opschrift “The Boss“, terwijl de piot het moet doen met een speciale koffiekroes die bij een spijtige valpartij het oor verloor. De mok maakt deel uit van een plechtige mededeling van aanstaande vader Junior en zijn dame, en schreeuwt de boodschap: “Hoera, je wordt OMA“.

De piot heeft met diep brommende stem een officieel geprotesteerd tegen deze zoveelste aanslag op zijn mannelijkheid.

Wordt vervolgd…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.