Op smaak

Laatst had het er eventjes alle schijn van dat Mijn Groote Liefde haar geliefde Gin-Tonic zou afzweren.

Trouw aan een staand en steeds stilzwijgend verlengd marsorder onderneemt de piot geregeld expedities naar het nabijgelegen Curieus Proviand Centrum. Bij een van die maneuvers valt zijn oog op een nouveauté, een alcoholvrije rode vermout op basis van Italiaanse bergamot en bedacht door het gerenommeerd merk met het iconische logo.

Dat treft. In de Via Prosperità is met de toename van het aantal sportieve exploten de vraag naar non-alcoholische drankjes en verfrissingen evenredig toegenomen. Mede hierdoor is de maandelijkse storting in de glascontainer beduidend gedaald. In het licht van dit alles is er misschien ruimte voor een mocktail, vermoedt de piot en hij legt een fles van het spul in de keurig ontsmette winkelkar.

Die vrijdagavond – net voor de huisgemaakte pizza in de oven glijdt – organiseert de piot geheel in overeenstemming met de traditie een aperitiefmoment. Hij gaat aan de slag met de alcoholvrije vermout, die volgens het web uitstekend paart met tonic. Dat bestandsdeel is in de Via Prospertià steeds op voorraad, want het is een onderdeel van de favoriete cocktail van Mijn Groote Liefde: de klassieke Gin-Tonic.

Blij verrast met het aangeboden drankje en vooral met de boodschap dat het alcoholvrij is, nipt Mijn Groote Liefde heel voorzichtig van de flute, knikt zuinig en neemt vervolgens een grotere teug.

Dat is heel lekker,” besluit zij, “Wat zit er daar allemaal in?

Zoals het een goede soldaat beaamt, resumeert de piot kort en helder: “Half-en-half Martini Vibrante en Schweppes.”

Lekker,” herhaalt Mijn Groote Liefde na een volgende slok, “Maar een tikkeltje te zoet, vind ik. Misschien moet er meer tonic bij of zo.

De piot denkt even na, prepareert vervolgens een nieuwe mix en presenteert het in een bol glas met heel veel ijs. Hij scoort onmiddellijk.

Ah. Dat is al veel beter. Dat is echt veel lekkerder! Zo drinkt ik het graag,” glundert Mijn Groote Liefde. Met gesloten ogen brengt zij glas opnieuw naar de lippen: “Hoe heb je deze gemaakt?

De piot antwoordt zo nonchalant mogelijk: “Veel ijs, 5 cl Martini Vibrante, 5 cl Schweppes.” Vervolgens haalt hij diep adem.

En 3 cl gin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.