Trompetten

Laatst leerde de piot dat mensen zich op veel manieren laten herkennen.

Tegenwoordig kan het bijna niet anders: ook in dit verhaal speelt Covid-19 een niet onbelangrijke rol. Een bijrol, dat wel, maar wel van het soort dat spoort met Oscars en Grammy’s, het slag performance waarop steracteurs een knalprestatie funderen.

Mijn Groote Liefde is zeer alert voor de Corona-dreiging en stelt bijgevolg alles in het werk om de troepen van Via Prosperità dagelijks te testen op mogelijke symptomen. Niet alleen betreedt zij elke ochtend de nieuwe dag in een wolk van de fijnste odeurtjes. Ook culinair bezigt zij een geheim wapen. Tot haar grote vreugde klopt de herfst aan de voordeur, wat voor haar een heerlijk excuus is om steeds vaker te kiezen voor stevige winterkost. Haar rijke en kruidige soepjes met veel prei zijn niet te versmaden en tevens een keuring van elk geur- en smaakvermogen. Bij twijfel presenteert zij de disgenoot een koortsthermometer. Gelukkig mag de piot desgevallend het digitale metertje zelf ter hand nemen.

De Corona-pandemie is tevens de reden waarom het schrijvershok van de piot nu ook zijn home-office is. Thuiswerken is de regel bij contact-tracers. Dat maakt dat zelfs een onhandige houtzager de dagelijkse ontmoetingen van de piot op één hand kan tellen.

Die avond toont de piot zijn empathisch kantje en luistert aan zijn computer met headset in Platform 9 3/4 naar het verhaal van een dame met een positieve Covid-19-test. Plotseling klimmen metaalachtige geluiden vanuit de inkomhal twee verdiepingen omhoog tot aan diens werktafel. De piot spitst de oren, want met de klingel-klangel-klanken kan het alle kanten uit. Wie met wat in de weer is, is hem aanvankelijk zeer onduidelijk.

Het duurt even voor bij de piot een vermoeden rijst: iemand manipuleert de gasflessen in de vestiaire-kast. Het tikken van de Engelse sleutel op de metalen pullen is onmiskenbaar. Wie het typische geluid produceert, blijft voor de piot vooralsnog een raadsel. Op die gehoorafstand klinkt elk stappen en steunen oeverloos anoniem. Plots ontbloot een zeer herkenbaar trompetgeschal het mysterie.

Het is Mijn Groote Liefde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.