Misselijkmakend lekker

Laatst voelde de piot zich oeverloos misselijk en het was allemaal de schuld van Het Studentje.

Sinds de komst van het Corona-beest spendeert Het Studentje opnieuw aardig wat tijd in de Via Prosperità, al dan niet in het gezelschap van haar knuffelcontact. Nu haar stage afgerond is, is het enkel nog wachten op de formele proclamatie van haar Degree. In afwachting van haar Bachelor-after-Bachelor heeft ze opnieuw veel tijd om handen. Die ledigheid vertaalt zij in verhoogde culinaire activiteiten, met de zegen van Mijn Groote Liefde en de piot (in de veronderstelling dat hij daarin een zeg heeft).

Protesten zijn dan ook onbestaande wanneer Het Studentje het menu voor die donderdagavond opstelt: Pasta al Forno gevolgd door Tiramisù. Dat haar versie van het Italiaanse “maak mij blij“-dessert uitgesproken “vierge” is, is een onbenullige bijzonderheid.

Pasta al Forno is één van de lievelingsnoedels van de piot, enkel overtroffen door échte Spaghetti alla Carbonara. Dat het recept van Het Studentje bijzonder rijkelijk in de mond is dank zij een kwistig gebruik van een stevig zuivelproduct, is slechts een verwaarloosbaar detail. Tijdens het degusteren laat de piot met plezier de tafelconversatie over aan zijn disgenoten. Tot tweemaal toe weet hij heimelijk bij te scheppen.

Na het avondeten strompelt de piot richting salon en laat zich voldaan in de Chesterfield zakken. Lief als altijd selecteert de Google Assistente op eenvoudige vraag zijn favoriet avondvertier. Vervolgens voelt hij zich een Pasja wanneer Mijn Groote Liefde een kop koffie en een royale portie Tiramisù voor hem op de salontafel zet. Bij de eerste hap is de piot onmiddellijk vergeten dat Het Studentje in haar recept Amaretto achterwege laat. De stevige maar toch o zo fluwelen combinatie van mascarpone en verzadigde biscuits brengt de piot in vervoering. En het gaat snel. Om haar eigen portie te beschermen rept Mijn Groote Liefde zich naar de keuken en komt terug met een tweede, even genereus bordje voor hem.

Na het verlengde smulplezier laat de piot zich onderuit zakken, en het duurt niet lang voor zijn “blaffeturen” beginnen te klepperen. Net op het moment dat hij overweegt de echtelijke bedstede op te zoeken, welt diep in zijn buik een ander fenomeen op. Het zalige nagenieten van de heerlijke spijzen laat zich verdringen door een soort onpasselijkheid die de piot reeds lang niet meer heeft gekend. Mijn Groote Liefde voelt het ongemak bij hem en vraagt wat er scheelt.

Ik denk dat ik een indigestie heb,” jammert de piot, “En het is allemaal de schuld van Het Studentje.”

Ja, ik zag het. Ze heeft eigenhandig al dat lekkers door je strot geramd,” antwoordt Mijn Groote Liefde met een overdosis sarcasme in haar stem. “Je hebt veel te veel, en veel te laat gegeten. Je bent dat niet meer gewoon.

De piot kreunt en sluit de ogen: “Maar het was zo lekker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.