Girl Power

Laatst etaleerde Mijn Groote Liefde een gepaste dosis Girl Power.

Aan de Via Prosperità vloeit de ene rustige dag geruisloos over in de andere. Althans voor de piot. Het Studentje heeft handen en hoofd vol met online-examens, -presentaties en -interviews, terwijl Mijn Groote Liefde haar ding doet in De Factorij. Bij de piot voegt de opgelegde quarantaine een laagje slaperigheid toe aan zijn zelfgekozen afzondering.

Die namiddag suft de piot zich door de zoveelste visie van een Star Trek-vehikel. Net op het ogenblik dat hij dreigt te bezwijken onder de mokerslagen van Morpheus, schettert zijn smartpheun een streepje uit het requiem van Verdi. Aan de andere kant formuleert Mijn Groote Liefde een hoogdringend marsbevel: “Ik sta met een platte band langs de Steenweg net voorbij de kanalen. Spring op je motor en kom me helpen.

Zoals het een keurige soldaat past, gooit de piot onmiddellijk de televisie dicht, negeert de verplichte isolatie en trekt vliegensvlug zijn lederen gevechtskledij aan. Gealarmeerd door het gestommel komt Het Studentje vragend uit haar crisiscentrum. Vijf woorden verhelderen ook voor haar de situatie. Na wat voorbereidende maneuvers om Magnifieke Marcel van het open hek weg te houden (Zwarte Panter Willem trekt zich dat allemaal niks aan), kan de piot de reddingsactie aanvatten.

Een dik kwartier later tekent het gekende silhouet van de Cavia zich af op een brede grasstrook naast het asfalt aan de overzijde van de weg. Een forse middenberm dwingt de piot een heel eind verder voor hij kan keren. In het voorbijrijden ziet hij Mijn Groote Liefde een en ander schikken in de openstaande koffer. “Ze is de bandenwissel aan het voorbereiden,” gokt de piot. Hij dwaalt.

Dertig seconden later is de piot ter plaatse. Nog voor de jiffy is uitgeklapt, schenkt Mijn Groote Liefde haar slaafje haar breedste glimlach: “Het is al in orde. Het reservewiel zit er op.” Daarop doet zij haar relaas.

Na een huisbezoek in de mondaine badplaats, merkt Mijn Groote Liefde dat de rechter achterband “een beetje slapjes” is. Ze heeft er geen erg in, stapt in de wagen en begeeft zich richting De Factorij. Een handvol kilometers verder roept een “klokkend” geluid haar wagen naar de berm. Ze stapt uit en ziet het leeggelopen rubber. Nadat het telefonisch order, haalt zij al het nodige uit de koffer: reservewiel, krik en noppensleutel. Eenmaal zover neemt zij een ferm besluit: ze zal zelf haar eerste bandenwissel uitvoeren.

De operatie begint met een faux pas. Zwaaiend aan de zwengel slaagt zij er niet in de schaarkrik in beweging te zetten. Wanneer zij het til-instrument net andersom plaatst, is dat probleem alvast opgelost. De volgende hindernis is het hanteren van de noppensleutel: die past niet op de bouten. Een voorbij fietsende Samaritaan verheldert het mysterie: op elke moer zit een plastiek beschermkapje, vandaar. Op dit punt gekomen, houdt niks nog Mijn Groote Liefde tegen. Ze gaat er voor en voert een perfecte bandenwissel uit. Enkel het schikken van het gereedschap en de lekke band in de koffer, draait uit op een onoplosbare puzzel.

Dat is de toestand wanneer de piot de helm afneemt. Aldus beperkt zijn interventie zich tot een goede raad: “Gooi alles gewoon in de koffer. Laat de garagist na het herstellen van de lekke band zijn ervaring tonen en het reservewiel terugplaatsen zoals het hoort.” Daar heeft Mijn Groote Liefde wel oren naar.

Een vluchtige kus later gaat elk zijn weg. Zij naar De Factorij om andermaal een tevreden klant te melden. Hij naar de Chesterfield om doorheen de tweede helft van de film te suffen, in het besef dat zijn frêle freule best haar mannetje kan staan.

De helm verhult de glimlach op het gezicht van de piot: “Het komt allemaal wel goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.