God is a LOH-lover

Laatst mocht ik Mijn Groote Liefde vergezellen naar Luik. Ze trok er heen voor de jaarlijkse LOH Ride Out. Hieronder vind je “haar” verslag.


God is misschien een deejay, boven alles is hij ook een “Ladies Of Harley”-lover. Dat bewijst hij nogmaals die zondagochtend 29 april in Luik/Liège/Lüttich.

Plaats van afspraak is ‘Au Bois d’Avroy’, het tijdelijk clubhuis van Liège Chapter Belgium, in de schaduw van de voetbaltempel van Standard de Liège. Na de zomer verhuist het Chapter naar een stek verderop, bij het nieuwe Harley-dealership in Luik. Tijdens de korte rit van het hotel naar de startplaats, doet Moeder Natuur haar uiterste best om de weinige vissen in de Maas te verdrinken. Nooit eerder koesterden wij zoveel dankbaarheid voor de uitvinder van regenpakken.

Het onthaal in het clubhuis is bijzonder hartelijk. De aanwezige Ladies krijgen een op maat gemaakt lederen herinnerings-armbandje. Tijdens het ontbijt is er slechts één gespreksonderwerp: de zware aanhoudende regen. Maar zie, net op het moment dat de Head Road Captain met een snerpend fluitje zijn poulains bijeenroept voor een briefing, stopt het gedruppel. God is zijn Ladies genegen.

Iets na tienen vormt zich op de Rue Ernest Solvay een colonne met voorop de Head Road Captain als Sheriff, de ‘capitaines de route’, en de LOH-officer Jess als Pacer, met daarachter evenveel rijdende Ladies of Harley als er wegkapiteins zijn, een handvol mannelijke chaperons en twee Sweepers (waarvan eentje bij elk kruispunt zijn passage bekrachtigt met een schelle sirene). Ondanks de schuchtere zon houden de meeste deelnemers het regenpak aan.

Het eerste gedeelte van de Ride Out leidt ons over droge wegen naar Limburg en noordelijk Hageland. Wanneer we Alden Biesen aandoen hebben de wolken reeds plaats geruimd voor een azuurblauwe hemel. We proeven even van het Nederlandse Maastricht en meren voor de middag aan in de “Yachthaven Kanne”, volgens de organisatie een Brasserie die in de wijde omgeving wereldberoemd is voor de lekkere taart. Pikant detail: we rijden er via Nederland heen, parkeren onze Harleys in het Waalse Gewest en nuttigen vervolgens het voortreffelijk gebak in het Vlaamse Gewest. Belgischer kan het niet.

Aan tafel schuift de LCB-director bij ons aan en uit zijn bewondering voor de twee FFCB-ers die de zondvloed van deze ochtend trotseerden om van het verre West-Vlaanderen naar de LOH Ride Out in Luik te brommeren. Met enige schroom geven we toe dat we reeds de avond voordien naar de Vurige Stede zijn afgereisd en die ochtend amper 6 kilometer gemene vochtigheid dienden te trotseren. En dat het allemaal geen moeite is voor zo’n prachtige ontvangst en Ride Out.

Het tweede, kortere gedeelte is zoals aangekondigd helemaal anders. Niet alleen is het nu behoorlijk zonnig en warm (alle regenpakken gaan uit). We laten de fruitbomen links liggen en flirten met de oevers van de Maas. Slingerend als een serpent zoeken we onze weg naar Luik, met als toemaatje een proevertje van de helse hellingen die de finale van La Doyenne zo kenmerken.

In het clubhuis ‘Au Bois d’Avroy’ besluit een smakelijke BBQ een meer dan geslaagde LOH Ride Out. Moe en voldaan – zoals dat heet – en bijzonder tevreden van onze deelname, keerden we terug naar het hotel. Om te eindigen met een cliché: de afwezigen hadden ongelijk.

En dat God niet alleen van LOH houdt maar ook van een leuke afterparty, onderstreept hij die nacht met een aardig stukje klank- en lichtspel – inclusief spectaculair vuurwerk.

Een gedachte over “God is a LOH-lover

  1. Pingback: Matriarchaat | Rik Wintein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.