Positief

Laatste sommeerde Mijn Groote Liefde mijn prompte aanwezigheid in de grote berging (geen hoofdletters) voor een urgente demonstratie.

Nu weet eenieder – zelfs wie verstoken is van decennia doorgedreven dril – dat het bijzonder onwijs is dergelijk marsbevel naast zich neer te leggen. Zoals het een goed soldaat beaamt, begeef ik mij zo snel als mijn espadrilles dat toelaten ter plaatse.

Ons bijgebouw huisvest zowat alles wat we niet kwijt geraken in huis. Zo tref je er tweewielers aan van allerlei groottes en kunnen, gaande van citybikes en terreinfietsen tot twee Milwaukee Vibrators. Tussen de tuinspulletjes en het vele klusmateriaal resideert naast de centraleverwarmingsketel ook een kolonie witgoed: een diepvries, een droogkast en een wasmachine.

Bij die laatste staat Mijn Groote Liefde mijn komst af te wachten. Ze heeft geen deegrol of vliegenmepper in de hand, wat mijn fragiele zielsrust ten goede komt. Dat neemt niet weg dat haar gezicht bijzonder zorgelijk staat.

“Je moet eens aan de binnenkant van de wastrommel voelen,” ordonneert zij zonder inleiding. Een list vermoedend vraag ik voorzichtig: “Waarom?” Mijn gepaste behoedzaamheid onthaalt Mijn Groote Liefde met een diepe zucht, waarna zij overgaat tot een korte demonstratie.

“Telkens ik de wastrommel leeg maak, voel ik een elektrische schok bij het aanraken van de rand,” expliciteert zij wijl haar hand het droge inox aanraakt, “Tiens. Vreemd. Nu niet. Probeer jij eens”. Om de spanning te breken beroer ik op mijn beurt het koele metaal. Elke vorm van tinteling blijft achterwege.

Daar moet ik toch even over nadenken.

Al snel dient een niet echt wetenschappelijk verantwoorde explicatie zich aan: “Misschien valt het enkel voor als je daadwerkelijk de was doet.” Mijn Groote Liefde knikt heftig. “In dat geval krijg je een ontlading omdat je op dat moment positief geladen bent.”

Zonder espadrilles gaat het lopen echt wel sneller.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.