Het Lenig Web

Laatst hield Het Lenig Web andermaal Mijn Groote Liefde uit haar bed.

Als klant van het eerste uur voelt het vreemd aan wanneer we de Trommel van Pandora definitief sluiten en een beetje magenta toevoegen aan onze internet-aansluiting. Het vierkantje verglijdt van geel naar oranje. Directe drijfveer is het maandelijks dichtklappen van de kanaal met eentjes en nulletjes. Aanvankelijk duurt het cybergebrek amper enkele dagen. Op den duur teistert de verminderde bandbreedte ons meer dan een decade.

Onder meer de consumptie van het recent ingevoerde Het Lenig Web maakt dat het aantal toegewezen bytes net niet meer volstaat. En het kan erger. Wanneer Junior tijdens onze Tour de France de dagelijkse portie harde brokjes van De Zwarte Panter komt beheren, verteert zijn Online Gaming in amper een halve maand tijd het volledige rantsoen. Dat hebben we geweten: Het Lenig Web bereikt geblokt de huiskamer.

Na enige reflectie kiest de beheerraad voor een i-provider die onder geen beding een knip op de kabel zet. Daarmee is het hek helemaal van de dam.

Sinds kort is lineair tv-kijken verkast van eerder zeldzaam naar hoogst uitzonderlijk. En openbaart Mijn Groote Liefde zich als dolle dweper van de befaamde VOD-catalogus. En dat heb ik geweten: wat begon als “een filmpje meepikken” evolueerde tot Binge Watching pur sang waardoor ik ten huize niet langer de kampioen “laat opblijven” ben.

Wie in deze woorden enige bitterheid zoekt, dwaalt: de passie van Mijn Groote Liefde voor Het Lenig Web is voor mij een zegen. Haar verhaalvoorkeuren zijn niet de mijne. Hierdoor en let wel: met haar permissie, kan ik mij sneller voor de nacht terugtrekken. Voor het uitknippen van het slaapkamerlicht – en in afwachting van de verschijning van Mijn Groote Liefde, zo ik die al haal – kan ik mijn neus in een boek steken en reizen in mijn hoofd.

Het is een oude vriend die ik omhels.

Een gedachte over “Het Lenig Web

  1. Pingback: Puzzel-eer | Rik Wintein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.