Toetssteen

Laatst benadrukte het universum geheel overbodig dat Mijn Groote Liefde ondubbelzinnig de toetssteen aller dingen is.

Hoe de waarheid zich ditmaal openbaart, doet hier niet ter zake. Feit is dat enkel onwetenden eraan (durven) twijfelen: het leven en welzijn aan de Via Prosperità ademt op het ritme van Mijn Groote Liefde. Haar wind en water brengen levenskracht en harmonie in alle hoofdstukken van mijn boek.

Neem nu mijn atletische figuur dat enkel nog bestaat in vage herinneringen en vergeelde lichtbeelden. De liefdevolle strengheid waarmee Mijn Groote Liefde mijn gastronomische goesting tempert, verhindert dat mijn bollige buik astronomische afmetingen aanneemt. In dat proces gaat zij op zoek naar de delicate balans tussen het uitvaardigen van strikte restricties en het offreren van allerlei zoete zonden, hartige hapjes en andere spijzen waarvan ze maar al te goed weet dat die dingen mijn smaakpapillen in eindeloze vervoering brengen. En aldus mijn queteletindex doen exploderen. Er zit evenveel liefde in de wijze waarop zij allerhande lekkers aanbiedt als in het gebaar waarmee zij naar de weegschaal wijst.

En daar stopt het niet. Mijn avonturen en andere zinnelijke escapades op de Milwaukee Vibrator zijn ondubbelzinnig schatplichtig aan haar reanimatie van een oude en bijna vergeten droom. Door toedoen van Mijn Groote Liefde is haar piot verslaafd aan het heel specifiek vrijheidsgevoel dat komt met het brommeren op een V-twin. Gelukkig valt die Harley-hunker nauwelijks op, want zij heeft het evenzeer te pakken.

Het gaat nog verder: in de Via Prosperità bepaalt Mijn Groote Liefde op haar – het moet gezegd – bij wijlen koppige manier wat waar en hoe komt te staan. Het lijkt op een eigenzinnige versie van Feng Shui, en ergens is het dat ook. Als een doortastende wachter bepaalt zij de plaats der dingen. Door haar toverkunst is de menagerie een warm en gezellig oord.

Niet alleen aan tafel, op de motor of in het huishouden bepaalt Mijn Groote Liefde de norm. Ook bij nacht is zij het ultieme zenit. Feilloos markeert zij telkens weer het midden van de matras: daar waar zij ligt.

2 gedachtes over “Toetssteen

  1. Pingback: After Life | Rik Wintein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.