Wankele trefzekerheid

Laatst bestudeerde de piot de plas-maneuvers van Magnifieke Marcel.

De jongste inwoner van de Via Prosperità is een dartele labradoodle. Ondertussen heeft Magnifieke Marcel acht en een halve maand op de teller. Hij is niet langer een pup, edoch ook nog niet echt volwassen. Enkele weken terug is de piot tijdens de gebruikelijke ochtendwandeling doorheen Felthem getuige hoe Magnifieke Marcel bij het plassen schuchter een achterpoot opheft. Het tijdperk van “plassen als een meisje” loopt duidelijk op zijn eind. En dat mag ook wel.

Vandaag plast Magnifieke Marcel nog zelden gehurkt, met uitzondering van zijn sanitaire stops in de woestenij achter de Via Prosperità, ook gekend als “Den Hof“. Eenmaal daarbuiten trekt hij in de nabijheid van een boom, een struik of een simpele paal, geregeld de achterpoot op. In al zijn wankelheid heeft hij vooralsnog geen dominante kant: zowel links als rechts komt aan de beurt.

Toch heeft Magnifieke Marcel het relatief horizontaal plassen nog niet echt onder de knie. Figuurlijk, wel te verstaan. Meestal landt zijn zeik onder hem op de grond, zo’n dikke vijf centimeter verwijderd van het eigenlijke verticaal doel. De plasstraal is niet echt krachtig en houdt meestal langer aan dan het optrekken van de poot. Vandaar dat de laatste geut steevast op zijn tenen landt.

De piot vindt dat niet alleen grappig, maar zeker wel ook bijzonder fascinerend. Voor hem is het uiteraard een aanleiding om te filosoferen over wat er fout gaat.

Het duurt even voor een verklaring voor het tekortschieten van de pisplens zich aandient. Een bijzonder ingewikkelde biomechanische formule verklapt dat Magnifieke Marcel bij het poot-heffen het bekken onvoldoende kantelt. Daardoor krijgt de urine-straal een loodrechte lijn in plaats van het beoogde en verlangde, redelijk horizontale traject dat ondanks enige kromming door de zwaartekracht toch een relatief verticale target kan treffen.

De Via Prosperità moet dus nog even wachten vooraleer Magnifieke Marcel die techniek beheerst. Mijn Groote Liefde en de piot zijn overeengekomen om het alvast niet voor te tonen. Hij moet het zelf uitzoeken, de knoeier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.