Keukenklunzen

Laatst kwam Mijn Groote Liefde bij schemering thuis met een importante mededeling. Nog maar eens.

Tijdens het afronden van de dagtaak fileren de meiden van de factorij doorgaans het voorbije etmaal met een scherpe blik. Vaak is het residu van dat avondritueel enkele “plezante” anekdotes die de dames steevast draperen met “Misschien moet HIJ daar maar eens over schrijven.”

Die HIJ vindt dat niet altijd even grappig.

Zonder de minste permissie ritselen zij de meest waanzinnige suggesties in mijn mandje. Dat is nergens goed voor. Er beweegt al genoeg onder mijn kranig cranium.

Een verzoek om over Het Collegaatje te schrijven weet ik met enig listig gegoochel nog net te ontwijken. Helaas loopt een mens soms net niet hard genoeg.

Ook die dag offreert de debriefing de nodige histories. Onderwerp van de dag is “de echtgenoot en het aanrecht”, met als ondertoon: “die van ons is een keukenkluns”. Zucht.

Gezien mijn eigen ambities en realisaties heb ik geen greintje genade voor culinaire clowns. Verhalen over wederhelften die bij het koken van een ei het water laten aanbranden, ontlokken bij mij een mengeling van gramschap en ergernis. Dat een echtgenoot de keuken enkel visiteert voor het wisselen van het leertje in de kraan, wijst op een foute opvoeding, is niet grappig en wekt mijn interesse hoegenaamd niet. Hoera-berichten omdat den papa eindelijk snapt hoe de microgolf functioneert, zijn op z’n best deprimerend. Wie niet kan koken is geen kerel.

Dat ik daarover iets inspirerend kan schrijven, is een gruwelijke utopie. Men vindt eerder water in een fata morgana.

Dit is een opdracht voor Herakles, niet voor een rusteloze schrijver op zijn zolderkamertje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.