Luimige Leeuw

Laatst kwam met de ochtend een droevige tijding: een kompaan is niet meer.

Ons bewustzijn komt met de zekerheid dat het eindig is. Vroeg of laat stoppen de neurale netwerken hun dans, om welke reden dan ook. Wat blijft is de memorie die pas sterft als de overledene in een vergeetput tuimelt. Het elixir voor eeuwig leven bestaat: beklijvende herinneringen zijn evenveel garanties op eeuwig leven.

Een Goed Mens sterft nooit.

Leo is onsterfelijk want voor eeuwig gebrandmerkt in mijn geheugen. Hoewel: de omschrijving “een goed mens” doet hem een beetje oneer aan, want hij is zoveel meer dan dat. Leo is aardig, geestig en hartverwarmend. En kijk: toevallig zijn dat drie betekenisverwanten van het woord grappig, aldus mijn tweelingwoorden-missaal. In totaal telt ik meer dan 25 synoniemen: van aardig en geestig over koddig, moppig en uiig tot en met vermakelijk en vreemd, en ze zijn allemaal van toepassing op onze Luimige Leeuw.

Sommigen kiezen ervoor hun herinnering aan Leo te stoelen op zijn humoristische vertelsels, zijn onuitputtelijke voorraad grappen, en het relaas van menig dolkomisch avontuur, niet zelden gebracht met een lekker glas in de ene en een geurige sigaar in de andere hand. Maar wie echt goed naar Luimige Leeuw luistert, hoort hoe in al zijn verhalen steeds weer dezelfde grondtoon doorklinkt. Het is een lied dat zingt over goedheid, compassie en mededogen. Want dat is hij onweerlegbaar ook.

Luimige Leo is een aardige, geestige en hartverwarmende man, boordevol goedheid, compassie en mededogen. En dat is hij voor eeuwig.

 

leo_rip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.