Leologie

Laatst nam ik afscheid van een goed en heerlijk mens.

Een memoriam schrijven over Leo is een heikele opdracht beladen met tonnen stress en hysterisch paniekaanvallen. Wat kan een simpele ziel in godsnaam vertellen over een eloquente raconteur als Leo? Dat is vragen aan een scholier uit 4de provinciale B om te gaan sjotten in de eerste ploeg van Manchester City. Wat rest is het advies van een gigantisch goede verhalenverteller. En dus vraagt men zich af: “Wat zou Leo doen in zo’n geval?”

Leo zou opmerken: “Luister eens hier: zeg gewoon wat dat je moet zeggen. Doe gewoon. Doe gewoon en probeer voor goe te doen en alles komt wel in orde… En niet vergeten: op ‘t einde een kluchtje vertellen.” Dat zou Leo’s raad zijn.

Zonder Leo was er waarschijnlijk geen Flanders Fields Chapter Belgium. Dat mag je best letterlijk nemen. Leo was één van de anciens die mee aan de wieg stond van het toenmalig Kortrijk-West Chapter. Hij is één van de founding fathers – een bestuurslid van het eerste uur zelfs. Bij de verhuis van de Harley-Davidson-dealer van Gullegem naar Roeselare – ondertussen ook alweer meer dan 10 jaar geleden – wist Leo namens het bestuur van de rechtenhouders te bekomen dat wij de naam “Flanders Fields” op onze gilets mogen zetten. En daar zijn we hem eeuwig dankbaar voor.

Maar er is meer. Alle waarden en deugden waar Leo voor staat, vind je ook terug in Flanders Fields Chapter Belgium.

We zijn een groep Harley-fans die genieten van het motorrijden onder vrienden, die in hun hobby ontspanning en plezier zoeken en ook vinden – onder meer in de vele avonturen die we samen beleven. We zijn kameraden die proberen goed te zijn voor elkaar en voor de medemens. Bij FFCB kan iedereen zichzelf zijn, ongeacht zijn of haar maatschappelijke status, zolang hij of zij de andere respecteert.

Met andere woorden: Flanders Fields Chapter Belgium drijft op goedheid, plezier en mededogen, en daar heeft Leo zijn steentje toe bijgedragen.

Goedheid, plezier en mededogen: dàt is de persoonlijkheid van Leo die is doorgesijpeld in het DNA van Flanders Fields Chapter Belgium. Want Leo is een aardige, geestige en hartverwarmende man, een echtgenoot en een vader, een vriend en een motard.

Leo kan ook ongelooflijk hard zijn, meer bepaald voor de buikspieren van zijn toehoorders. Met zijn ongelooflijk goeie grap over de herkomst van chocolade paaseieren deed hij mij zo hard lachen, dat ik de clou vergeten ben. En daarvoor ben ik wel een heel klein beetje boos op hem. Maar niet echt.

Leo is een icoon, een monument om nooit te vergeten.

We shall not forget him, as long as poppies grow in Flanders Fields.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.